Renzo van Engelen – Antieke Schouwen

De antieke schouwen op de website zijn voornamelijk afkomstig uit Frankrijk, België en Nederland. Oude herenhuizen, kerken, kastelen of paleizen zijn in veel gevallen de onderkomens geweest van ons aanbod schouwen.

Bij het selecteren van de schouwen wordt er zoveel mogelijk informatie over de antieke schouw verzameld. Wat is het bouwjaar van de schouw, waar precies heeft de schouw gestaan en welke personen hebben gebruikt gemaakt van de schouw, incl. historische details.

Alle antieke schouwen worden eerst gerestaureerd. Zo worden kleine beschadigingen gerepareerd of bijgezet en wordt de volledige schouw gepolijst.

Ga direct naar:

Meest voorkomende antieke schouwen

De meest voorkomende antieke schouwen zijn onder te verdelen in twee stijlen. De koningen Lodewijk XIV stijl en de Lodewijk XVI stijl. De koning Lodewijk XIV stijl is te herkennen aan de 18e-eeuwse sierlijke en vaak gedetailleerde schouwen. De oude marmeren schouwen in de stijl van Lodewijk XIV-Rococo-XV of het Régence tijdperk behoren tot de meest exclusieve antieke marmeren schouwen. Prachtige schouwen die bijzonder veel sfeer toevoegen aan de ruimte.

De XIV stijl is daarentegen meer minimalistisch en strakker gelijnd.Deze oude schouwmantels zijn rijk bekapt, en vaak fijn gebeiteld door uitzonderlijk getalenteerde steenkappers. Benieuwd naar deze antieke schouwen? Bekijk dan ons aanbod.

Zwarte marmeren schouwen

De marmeren schouwen die Renzo van Engelen aanbiedt zijn onder te verdelen in twee kleuren. Zwart marmeren schouwen en wit marmeren schouwen. De zwarte marmeren schouwen, ofwel ‘het zwarte geld’, is het bekendste Belgische Marmer en valt onder de naam Noir de Mazy. De steen is een uiterst zuivere kalksteen die bij een vers breukvlak diepzwart van kleur is. Geen marmer soort is zwarter dan Noir de Mazy.

Bekijk onze selectie zwarte schouwen: zwarte antieke schouwen

Wit marmeren schouwen

De wit marmeren schouwen van Renzo van Engelen zijn van Carrera marmer. Carrera marmer is afkomstig uit Italië en een veelgebruikt marmersoort voor antieke schouwen. Het marmer werd vroeger veelal gebruikt door de oude Romeinen voor het vervaardigen van beeldhouwwerken. Het marmer is prachtig grijs geaderd en vaak zo wit dat het licht er doorheen valt.

Bekijk onze selectie witte schouwen: wit antieke schouwen

Premium en Essentials schouwen

Al meer dan 10 jaar is Renzo van Engelen specialist op het gebied van antieke schouwen en open haarden. Zijn kennis en ervaring heeft geleid tot een groot assortiment aan kalkstenen en marmeren schouwen van uiteenlopende stijlen en periodes. Het assortiment is uniek en dat betekent dat veel schouwen uit het aanbod niet op voorraad leverbaar zijn.

Het aanbod is onder te verdelen in twee segmenten; Essentials en Premium. De Premium schouwen onderscheiden zich in het feit dat de consoles of poten dikker zijn ten opzichte van de Essentials schouwen. Daarnaast bestaat het bovenblad van de Premium schouwen uit meerdere lagen en zijn er meer details in verwerkt. De Premium schouwen zijn ontstaan uit grote blokken marmer en de beeldhouwer heeft meer tijd gestoken in het uithouwen.

NEOCLASSICISTISCHE ANTIEKE WIT MARMEREN PREMIUM SCHOUW

Vraag een offerte aan

Benieuwd naar onze Premium of Essentials schouwen? Wit marmeren of zwart marmeren schouwen? Bekijk ons aanbod of bezoek de projecten pagina voor meer informatie over onze schouwen.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Iedere schouw en situatie is net even anders. U kunt hieronder een bericht achterlaten en ik zal zo spoedig mogelijk persoonlijk contact met u opnemen voor het beantwoorden van uw vragen of een offerte op maat.

U kunt ook telefonisch contact opnemen met Renzo van Engelen.

+31 (0) 651400949

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Renzo van Engelen antieke schouwen