Over

Mijn dagen bestaan uit het rijden van duizenden kilometers door de Benelux en Frankrijk. Altijd onderweg naar de mooiste plaatsen op zoek naar authentieke schouwen. De crème de la crème. Ik haal energie uit het selecteren en restaureren van antieke schouwen voor al mijn klanten.

Mijn reizen gaan van monumentale overheidsgebouwen in Brussel naar oude herenhuizen in Parijs terug naar het nederige, doch imposante Statenkwartier in Den Haag. Daar waar historisch significante architectuur is vind ik mijn grootste schatten. De parels onder de schouwen vind ik tijdens mijn bezoeken aan de meest uiteenlopende objecten en veilingen. Dankzij mijn nauwe band met Monumentenzorg en het vertrouwen dat zij in mij stellen krijg ik de mogelijkheid om bij vele historische, artistieke, wetenschappelijke, industrieel-archeologische en andere sociaal-culturele gebouwen de mooiste schouwen aan mijn collectie toe te voegen.

De collectie op mijn website bestaat uit stijlvolle, authentieke, duurzame producten met historische waarde. Hierdoor kan ik mijn klanten een unieke toevoeging aan hun interieur en lifestyle bieden. Mijn zoektocht naar perfecte antieke schouwen voor u houdt dan ook nooit op.

Mijn website omvat een selectie van door mij ingekochte schouwen met ieder een mooie historie die uw interieur naar een hoger niveau tillen. Dit is mijn speciale manier om de adellijke bourgeois uit het verleden te preserveren voor de toekomst. Ik hoop dat u de speciaal voor u geselecteerde collectie van schouwen op deze website kunt waarderen.

Renzo van Engelen